Capsunata mentolata

de Valclaudia in Bauturi, 1 Iun 2015 | 5833 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg capsuni
  • 500 g zahar tos
  • 2 fire menta prospata
  • 500 ml alcool de 90 grade
  • 500 ml tuica de casa (45-50 grade)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Capsunata mentolata:

Curatam capsunile de codite, le spalam sub jet de apa rece si le taiem bucati (in fuctie de marimea acestora in sferturi sau jumatati).

Peste fructe punem zaharul si menta tocata, amestecam cu paleta de paste sa nu se zdrobeasca prea rau fructele.

Lasam amestecul deoparte de seara pana dimineata, obtinem astfel siropul de capsui.

Scurgem siropul de pe capsuni (fructele le-am pastrat pentru o prajitura pe care urmeaza sa o postez maine), apoi streuram siropul prin tifon si il amestecam cu alcoolul de 90 grade si tuica de casa.

Se pastreaza in sticle inchise ermetic pana la servire.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Capsunata mentolata" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Smoothie cu pepene galben si ghimbir